Source: Compiled by ALLEN Career Institute

A is as much younger than B and he is older than C. If the sum of the ages of B and C is 50 years, what is definitely the difference between B and A's age?

Explanation:
Age of C < Age of A < Age of B
Given that sum of the ages of B and C is 50 years.
Now we need to find out (B's age - A's age). But this cannot be determined with the given data.

The average age of a husband and his wife was 23 years at the time of their marriage. After five years they have a one year old child. What is the average age of the family?

Explanation:
Total age of husband and wife (at the time of their marriage) = 2 × 23 = 46
Total age of husband and wife after 5 years + Age of the 1 year old child
= 46 + 5 + 5 + 1 = 57
Average age of the family = 57/3 = 19

Veena who is the sister-in-law of Ashok, is the daughter-in-law of Kalyani. Dheeraj is the father of Sudeep who is the only brother of Ashok. How Kalyani is related to Ashok?

Explanation:
Ashok is the only brother of Sudeep and Veena is the sister-in-law of Ashok. Hence Veena is the wife of Sudeep. Kalyani is the mother-in-law of Veena. Kalyani is the mother of Ashok.

A boatman can row 3 km against the stream in 20 minutes and return in 18 minutes. Find the rate of current

Explanation:
Speed upstream =3/(20/60)= 9 km/hr
Speed downstream =3/(18/60)= 10 km/hr
Rate of current =10−9/2 = 1/2 km/hr

1, 3, 4, 8, 15, 27, ?

Explanation:
The sum of any three consecutive terms of the series gives the next term.
So, missing number = 8 + 15 + 27 = 50.

(Visited 1,696 times)