Source: Compiled by ALLEN Career Institute

A housewife saved Rs.2.50 in buying an item on sale. If she spent Rs. 25 for the item, approximately how much percent she saved in the transaction?

Explanation:
Actual price = Rs.25 + Rs.2.50 = Rs.27.5
Saving = Rs.2.5
Saving percent
= 2.5/27.5 × 100 = 250/27.5 = 2500/275
= 100/11 = 9 1/11%
~9%

How is my mother's mother's only son-in-law's sister related to me?

Explanation:
My mother's mother's only son-in-law is my father. My father's sister is my aunt.

What least number should be added to 1056, so that the sum is completely divisible by 23?

Explanation:
1056 ÷ 23 = 45 with remainder = 21
21 + 2 = 23.
Hence 2 should be added to 1056 so that the sum will be divisible by 23

If in a certain language, MADRAS is coded as NBESBT, how is BOMBAY coded in that code?

Explanation:
Each letter in the word is moved one step forward to obtain the corresponding letter of the code.

Two trains having length of 140 meter and 160 meter long run at the speed of 60 km/hr and 40 km/hr respectively in opposite directions (on parallel tracks). The time which they take to cross each other, is

Explanation:
Distance =(140+160)=300 m=0.3 km
Relative speed = (60+40) =100 km/hr
Required time = 0.3/100 hr
= 0.3/100 × 3600 seconds
= 10.8 seconds

(Visited 2,319 times)